Ovan: Stranden i Vitemölla 11 april 2004. (foto Morten Persson)                                                                     

Ovan: Midsommarafton i Vitemölla 24 juni 2005. (foto Morten Persson) 

Ovan: Bodils pump. Vitemölla 20 maj 2004. (foto Morten Persson)

Ovan: Vrakekan besöker Vitemölla 11 juli 2008 (foto Morten Persson)

Hamnfesten 10 juli 2009


Ovan: Festen blev en halvtimme försenad

p.g.a. regn, och en vacker regnbåge blev

sedan startskottet för firandet.

T.v.: Trots det inledande regnet fylldes så

småningom hamnpiren med myllingar.

Nedan: Snart var dansen i full gång till den

eminenta orkestern.

(foton Morten Persson)


Ytterligare reportage från hamnfesten

finner du i denna pdf.

 

Ovan: Vitemölla 24 augusti 2004 (foto Morten Persson)                        

Ovan: Vitemölla hamn 24 september 2005 (foto Peter Andersson)

  

 Ovan: Lejegatan 1 december 2008 kl 15.49 (foto Morten Persson)

Ovan: Lejegatan 29 november 2009 kl 16.00. Temperatur +8 grader. (foto Morten Persson)

Ovan: Lejegatan 28 november 2010 kl 19.05. Temperatur -3 grader. (foto Morten Persson)

 Ovan: Vitemölla 23 februari 2005 (foto Morten Persson)

 

 Ovan: Vitemölla 4 mars 2005 (foto Morten Persson)

  

Ovan: Vitemölla 19 mars 2006 (foto Morten Persson)

 

Så här såg Tittutvägen mot Kivik ut den 27 december 2010. På eftermiddagen hade emellertid två kraftiga traktorer lyckats gräva ut en fåra, varefter vägen blev farbar på nytt. Den hade varit stängd sedan lillejulafton då Vägverket inte längre kunde hålla vägen fri från den fykande snön. (foto Krister Hjelm)

  

Pelikan i Vitemöllas hamn! Den 26 juli 2011 fick vi en sällsynt gäst i Vitemölla. En stor pelikan landade i hamnbassängen vid 19.30-tiden och stannade tillräckligt länge för att hinna bli fotograferad ur alla möjliga vinklar. Varifrån den kom är ett mysterium. (foto Gunilla V.)

Återinvigningen av Killan 2011

 Kommunalrådet Anders Johnsson talar vid Killans högtidliga återinvigning. T.v. om honom står lejeföreningens ordförande Anders Westerberg. (foto Morten Persson)

Återinvigningen av killan i Vitemölla den 16 juli 2011 blev ett mycket trevligt och gemytligt arrangemang. Fler bilder och ett kort referat finner du i denna pdf-fil. Lejeföreningens ordförande Anders Westerbergs tal vid invigningen kan du läsa i den här pdf-filen.

Ursäkta jag stör!

    

 Onsdagen den 11 april 2012 fick Nisse Losell en oväntad fångst i sitt nät – en stör! Den var hela 177 cm lång och vägde 26 kilo! Efter kontakt med Havs- och vattenmyndigheten (där f.d. Fiskeriverket ingår) som tyckte att en så sällsynt fisk borde få leva vidare, så återbördades stören till sitt rätta element två dagar senare. Dessa två dygn hade den legat i en trång sump och var nog lite stel i kroppen när den skulle simma iväg, och låg en stund med buken i vädret i vattnet. Men efter att Nisse hade klappat om den lite och vänt den rätt, simmade den snabbt ner i djupet. (Text och foton Morten Persson)

Sextio (!) personer deltog i invigningen av Vitemöllas nya busskur!

På bilden t.v. klipper Bodil Andersson det blå-gula bandet under överinseende av Anders Westerberg och förklarar den för dagen flagg- och ballongprydda busskuren officiellt öppnad. Lägg märke till skylten "Vitemölla", som handtextats av konstnären Ia Karlsson i Vitemölla. (foton Morten Persson)

Onsdagen den 1 augusti 2012 skedde den officiella invigningen av Vitemöllas nya busskur. Hela sextio personer deltog och skålade i "bubbel" för den efterlängtade kuren. Så många har nog aldrig någonsin här i världen firat en ny busskur. Gissa om den var efterlängtad! Ett mycket trevligt tal hölls vid tillfället av Lejeföreningens ordförande Anders Westerberg, och du kan läsa talet i denna pdf-fil.


Samtidigt ägde den sista "Sommarkväll på Lejet" rum på Badhotellet, då Peter Nilsson och hans spelmansvänner spelade låtar av Christian Tydell – Skånes förste vid namn kände spelman, som levde i Vitemölla på 1700-talet. Spelmännen deltog redan vid invigningen av busskuren då man underhöll med fin musik.